Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС обіцяє говорити з Росією у разі в'їзду за закордонним паспортом

Понеділок, 15 квітня 2013, 14:48

Міністерство закордонних справ збирається відстоювати інтереси громадян у випадку введення Росією в'їзду за закордонними паспортами.

Про це виконувач обов'язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив "Українським новинам".

"У нас діє двостороння угода про безвізовий в'їзд, яка, зокрема, передбачає в'їзд за внутрішніми паспортами", - зазначив він.

"Поки жодних звернень російської сторони про внесення змін до цієї угоди не було", - додав представник МЗС.

"Якщо (з їхнього боку) будуть такі звернення, то будемо розглядати, будемо вести переговори... Ми будемо дивитися, щоб максимально врахувати інтереси наших громадян при досягненні цих домовленостей з російською стороною", - сказав Перебийніс.

При цьому він наголосив, що Україна самостійно не збирається ініціювати введення закордонних паспортів для громадян Росії.

За інформацією ЗМІ, президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність вдатися до таких заходів не пізніше 2015 року.

Згідно з заявою віце-прем'єр-міністра РФ Дмитра Рогозіна, Росія вже у 2013 році може запровадити в'їзд за закордонними паспортами в Росію для всіх країн Союзу незалежних держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування