Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вину "караванського стрілка" підтвердили і закрили справу

Вівторок, 16 квітня 2013, 22:28

Докази, зібрані під час досудового розслідування, підтвердили причетність підозрюваного Ярослава Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану".

Про це повідомила прокуратура Києва.

"Під час досудового слідства проведено більше 200 експертиз, в тому числі близько 20 експертиз ДНК, допитано понад 12 тисяч осіб та проведено низку інших важливих слідчих дій. Загалом докази, зібрані слідчими, містяться у 600 томах кримінального провадження", - сказано у заяві.

"Доказами зібраними у кримінальному провадженні під час досудового розслідування причетність Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану", замаху на вбивство четвертого, крадіжки товарів із супермаркету та незаконного поводження із зброєю повністю доведена", - заявили у прокуратурі.

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Києва прийнято процесуальне рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК - у зв’язку зі смертю підозрюваного.

"Водночас, у ході досудового розслідування, слідчими перевірялися версії причетності Мазурка до вчинення інших злочинів, а саме вбивства жінки та малолітньої дитини в грудні 2009 року в Оболонському районі міста Києва, вбивства чоловіка та замаху на вбивство іншого наприкінці 2009 - початку 2010 в Святошинському районі столиці", - додали у відомстві.

"Однак, на думку прокурорів, котрі здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування за вказаними епізодами проведено не в повній мірі та достатньо доказів причетності Мазурка до скоєння цих кримінальних правопорушень не зібрано", - зазначили в прокуратурі.

"У зв’язку з цим матеріали кримінальних проваджень за трьома епізодами столичною прокуратурою скеровані до Слідчого Управління ГУМВС України в Києві для подальшого розслідування", - сказано в заяві.

Як відомо, трагедія в "Каравані" сталася 26 вересня минулого року. Відеокамера в гіпермаркеті зафіксувала, як один з відвідувачів довго ходив по залу, торкався різних речей, нібито непомітно сунув у кишеню флешку. Коли охорона викрила його в крадіжці, він не намагався втекти, без опору пройшов у службове приміщення і там відкрив стрілянину, коли охоронці пригрозили викликати міліцію. Троє загинули на місці, вижити вдалося лише одному.

Через тиждень голова МВС оголосив у розшук уродженця Львівської області Ярослава Мазурка, який останні десять років жив із родиною в Києві. 7 листопада Мазурка знайшли мертвим у Сирецькому лісі. За версією слідства він застрелився.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...