Жінки-депутати просять Януковича помилувати Тимошенко. Він обіцяє зустріч

Четвер, 18 квітня 2013, 16:29

Жінки-депутати передали президенту Віктору Януковичу прохання про помилування Юлії Тимошенко.

Документ передали до адміністрації президента Олександра Кужель, Марія Матіос, Людмила Денисова, Ірина Луценко та Лілія Гриневич, повідомляє сайт Тимошенко.

Загалом документ підписали понад 20 народних депутатів-жінок.

"Юлія Тимошенко відбуває покарання за вироком у так званій "газовій" справі, за яким завершені всі судові процедури", - сказала Ірина Луценко.

За словами депутатів, під час зустрічі з Льовочкіним про їхній візит і клопотання доповіли президенту, який у свою чергу пообіцяв, що звернення буде розглянуто найближчим часом.

Також жінки розповіли, що під час зустрічі з главою адміністрації президента вони отримали обіцянку про можливу зустріч в такому ж складі з Віктором Януковичем.

"Ця зустріч може відбутися, як ми зрозуміли зі слів керівника АП, вже до Великодня", - повідомила народний депутат фракції "Батьківщина" Людмила Денісова.

Як відомо, за увесь час перебування Юлії Тимошенко у в'язниці Віктору Януковичу було направлено понад 100 різних клопотань про помилування екс-прем'єра.

Водночас захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що "Віктору Януковичу для цього потрібно 5 секунд". "Взяти ручку і підписати відповідний указ", – зазначив він в коментарі "Українському тижню".

Власенко нагадує, що питання стосовно помилування Юрія Луценка було вирішено за два дні в публічній площині.

"Але зрозуміло, що це були абсолютно узгоджені дії, вони могли відбутися умовно кажучи за одну хвилину. Абсолютно такий самий час потрібно Януковичу, щоб підписати всі необхідні укази стосовно Юлії Тимошенко", – додав він.

За словами Власенка, для вирішення цього питання у Януковича є чимало юридичних механізмів.

"Подзвонити Чечетову і сказати, щоб проголосували за закон про декриміналізацію, і вони (Партія регіонів – Ред.) проголосують, або за закон про амністію. Чи змінити необхідні норми законодавства або поставити йому на стіл такий самий указ, як стосовно Луценка", - сказав Власенко.

"Але він демонструє повне небажання щось робити і розказує казочки… Не вводьтеся в оману, немає ніяких юридичних перепон. Це тотально політичне питання і не треба робити вигляд, що вирок судді Кірєєва – юридичний чи законний", – зазначив захисник Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування