Томенко хоче, щоб Шустера та інших "заробітчан" перевірили податківці

П'ятниця, 19 квітня 2013, 13:38

Податкова має перевірити діяльність іноземних журналістів в Україні, вважає голова комітету з питань свободи слова депутат від "Батьківщини" Микола Томенко.

"Я думаю, що пора і нашим контролюючим органам, зокрема податковій, бути більш уважними до діяльності так званих дорогих заробітчан, що працюють на ниві медіа та шоу-бізнесу і є найбільш оплачуваними порівняно з українськими журналістами. У мене є великі сумніви, що вони сумлінно сплачують податки в Україні і взагалі працюють відповідно до чинного законодавства в системі оподаткування", – цитує Томенка його прес-служба.

На його думку, "складається парадоксальна ситуація, коли вони розповідають українцям, як треба жити по-європейськи, водночас, самі працюють поза системою відповідальності держави, в якій заробляють кошти".

Крім того Томенко наголосив, що ніколи не висловлювався проти роботи на ринку української журналістики "заробітчан з інших країн".

На думку Томенка, вони можуть вести ток-шоу про секс чи про сучасне мистецтво, але не політичні ток-шоу, "які не лише під час виборів, а й постійно за змістом являються передвиборчими".

"Більше того, відповідна норма міститься у законі про вибори, і забороняє журналістам та представникам шоу-бізнесу з інших країн брати участь у виборчому процесі України", - додав він.

На його думку, "найвідоміше ток-шоу на телеканалі "Інтер" не має нічого спільного ні зі стандартами свободи слова, ні з принципами неупередженості та незаангажованості".

За його словами, "проблема не лише в тому, що цю програму веде не громадянин України, проблема в тому, що і не громадяни України здійснюють контроль і режисуру того, як правильно подавати інформацію про владу, і як неправильно подавати інформацію про опозицію".

"Коли ми говоримо про європейські принципи, то я не знаю такого політичного шоу, для прикладу в Італії, яке б, умовно кажучи, вів громадянин Франції, а громадяни Німеччини як радники адміністрації президента та куратори інформаційної політики каналу координували його діяльність та забезпечували маніпуляціі, щоб обґрунтувати правильний курс президента і уряду. Тому сьогодні ми мусимо говорити про стандарти, принципи та відповідальність таких ток-шоу, а також про незаангажованість людей, які їх роблять", – зазначив Томенко.

Як відомо, ведучим політичного ток-шоу на "Інтері" є Савік Шустер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...