Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мітингувальники з-під Ради поки що розходяться

Вівторок, 2 квітня 2013, 15:12

Учасники мітингу під Верховною Радою розходяться, але представники опозиції закликають їх продовжити акцію і під час вечірнього засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", станом на 14:40 їх стало удвічі менше, ніж було під час засідання Верховної Ради.

Імовірно, люди повернуться на мітинг ближче до початку вечірнього засідання Верховної Ради.

Перед мітингувальниками виступають народні депутати від опозиції, які закликають учасників акції не розходитися, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Велике прохання до вас залишатися й підтримувати тих депутатів, які будуть битися, блокувати й боротися за вибори в Києві. Хотілося б, щоб у нас вистачило ентузіазму, щоб достояти до кінця й домогтися виконання наших вимог", - заявив депутат "Батьківщини" Юрій Одарченко.

Його соратник Микола Томенко зазначив, що кияни – дещо "сплячий народ", його потрібно будити, але якщо він прокинеться, то діятиме правильно.

А депутат "Свободи" Андрій Іллєнко закликав присутніх на акції людей скористатися відстрочкою у часі вирішення питання у парламенті щодо виборів мера Києва, щоб подзвонити або написати смс-повідомлення своїм друзям і знайомим і покликати їх на мітинг під будівлею Верховної Ради.

"Щоб вони за можливості раніше пішли з роботи, кинули якісь свої справи й прийшли під Верховну Раду", - сказав він.

Іллєнко також вважає, що якщо провладна більшість у парламенті відмовиться голосувати за призначення дати виборів мера Києва на 2 червня, то кияни повинні узяти ініціативу у свої руки.

"Тоді нам залишиться 2 червня йти у Київраду, захопити її та створювати там свої органи самоврядування, вигнати звідти цих депутатів, які засиділися. Або вони (влада) проведуть вибори, або вони отримають у Києві революцію", - заявив "свободівець".

Як відомо, у засіданні парламенту перерва до 16 години. Очікується, що на вечірньому засіданні буде розглянуто питання про призначення виборів мера столиці та Київради.

Протягом ранкового засідання під стінами Верховної Ради проходив мітинг опозиції, на якому нараховували від 3 до 5 тисяч учасників. Поруч свій мітинг організували "регіонали".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування