Конституційний суд 4 місяці "ігнорував" повторні вибори у Раду

Понеділок, 22 квітня 2013, 18:02

Конституційний суд чотири місяці не відкривав провадження за поданням депутатів Верховної Ради щодо проведення повторних виборів депутатів до парламенту.

Про це повідомив керівник прес-служби Конституційного Суду Геннадій Черненко у відповідь на запит "Української правди".

Як відомо, 54 депутати Верховної Ради попросили КС дати офіційне тлумачення положень закону "Про вибори народних депутатів", що стосуються проведення повторних виборів депутатів Ради.

"Провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів щодо офіційного тлумачення положень частини четвертої статті 15, частини п`ятої статті 16, пункту 13 частини другої статті 30, частини другої статті 104 закону "Про вибори народних депутатів України" на сьогодні справді ще не відкрито", - зазначив Черненко.

"Розгляд питання про відкриття провадження в зазначеній справі заплановано в проекті порядку денного засідань суду на завтра, 23 квітня", - додав він.

Як відомо, подання було надіслано ще 28 грудня 2012 року. На сайті КС зазначається, що подання перебуває на вивченні в колегії суддів.

Водночас речник прес-служби КС не відповів на питання, що "причин того, що протягом 4 місяців немає жодного зрушення у справі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування