Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція розслідує порушення міністерства Богатирьової

Вівторок, 23 квітня 2013, 13:53

Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальні провадження за чисельними фактами порушення Міністерством охорони здоров’я чинного законодавства.

Про це МВС повідомило у відповідь на депутатське звернення народних депутатів від опозиції, повідомляє "Батьківщина".

Солом’янське райуправління МВС у Києві відкрило кримінальне провадження за фактами неефективного використання МОЗом коштів держбюджету, виділених у 2011-2012 роках на заходи з профілактики та лікування туберкульозу, неналежного виконання МОЗом Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекцій та лікування ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

МВС повідомило, що відомості щодо неправомірних дій службовців МОЗу були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а наприкінці березня цього року правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні фактів неправомірних дій службовців МОЗу щодо неефективного використання коштів держбюджету.

"Так, службовцям МОЗу інкримінують ст.364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем", - повідомляє "Батьківщина".

Окрім того, Солом’янське райуправління МВС у Києві відкрило кримінальне провадження "за фактом введення МОЗом в обіг медичних імунобіологічних препаратів, що не відповідають вимогам безпечності". Службовцям МОЗ інкримінують ст.. 227 ККУ (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції), а посадовцям держпідприємств сфери охорони здоров’я – ст.. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків мед- чи фармацевтичним працівником).

"У зв’язку з надто великою кількістю фактів порушення МОЗом чинного законодавства Головне слідче управління МВС взяло на особистий контроль хід досудового розслідування усіх вище зазначених справ та пообіцяло прийняти обґрунтовані процесуальні рішення в розумні строки", - зазначив депутат від "Батьківщини" Павло Петренко.

Пресс-служба нагадує, що 11 березня група народних депутатів від опозиційних фракцій звернулася до генпрокурора, голів СБУ та МВС, віце-прем’єр-міністра, відповідального за сферу охорони здоров’я, з вимогою провести невідкладну перевірку чисельних фактів порушення посадовцями МОЗу вимог законодавства.

У зверненнях наголошувалося, що порушення законодавства з боку МОЗу призвели до неефективного використання коштів держбюджету, виділених міністерству у 2011-2012 роках на  заходи з профілактики та лікування захворювань на туберкульоз та Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекцій та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.

Депутати вимагали притягнути усіх винних до відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: