СБУ не бачить підстав для заборони в'їзду в Україну Урганту

Середа, 24 квітня 2013, 12:57

Служба безпеки України не бачить підстав для заборони в'їзду в Україну телеведучому "Першого каналу" Росії Івану Урганту.

Про це сказав журналістам заступник голови СБУ Володимир Породько, пишуть "Українські новини".

"У даному випадку це була неповага до нашого народу. Важко розцінювати дану дію як порушення нашого суверенітету", - сказав він, відповідаючи на питання, чи має СБУ підстави для заборони Урганту в'їзду в Україну за його невдалий жарт в програмі "Смак".

Заступник підкреслив, що відомство має право приймати рішення про заборону в'їзду в випадках, якщо дії особи завдають шкоди основам національної безпеки, зокрема суверенітету держави.

Як відомо, раніше у програмі "Смак" Ургант сказав фразу: "порубали зелень, як червоний комісар жителів українського села", що викликало обурення української громадськості.

Після цього на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter Ургант вже вибачався за цей жарт, але зробив це в досить іронічній формі. Пізніше в ефірі він офіційно вибачився.

16 квітня Міністерство закордонних справ висловило обурення таким висловлюванням.

17 квітня депутат Верховної Ради Ігор Мірошниченко почав збір підписів депутатів Ради під зверненням до центральних органів влади про заборону Урганта в'їзду в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: