Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція упевнена, що Тимошенко звільнять до саміту в листопаді

Середа, 24 квітня 2013, 13:57

Депутат від "Батьківщини" Микола Томенко упевнений, що Юлія Тимошенко вийде на волю до проведення саміту Україна – ЄС у листопаді.

"Після звільнення Юрія Луценка необхідно чітко скоординувати нашу діяльність зі звільнення Юлії Тимошенко", - заявив він у ході інтернет-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, до саміту в листопаді ми можемо сподіватися на її повернення і на свободу, і в політику", - сказав Томенко.

"Не входжу в деталі діяльності опозиції в цьому питанні, але вірю в те, що таке завдання реалістичне", - додав він.

Як повідомлялося, 18 квітня більше 20 народних депутатів-жінок підписали клопотання про помилування Юлії Тимошенко й передали його президенту Віктору Януковичу. 19 квітня їхнє звернення передали в комісію з питань помилування при президенті.

За весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було спрямовано понад 100 різних клопотань про її помилування, зазначає агентство.

10 квітня 2013 року Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до президента з клопотанням про помилування Тимошенко.

У квітні 2012 року з таким же проханням зверталися до глави держави глави християнських церков, у березні минулого року – Герої України, представники української інтелігенції, письменники, художники, учені, видатні громадські й політичні діячі.

Крім того, під вимогою до Януковича звільнити Тимошенко підписалися понад 20 тисяч громадян України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: