Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення Євросуду по Тимошенко можна буде оскаржити

Четвер, 25 квітня 2013, 11:42

Оголошення постановляючої частині рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко відбудеться публічно і займе не більше 15 хвилин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ЄСПЛ у четвер.

Як відомо, Євросуд з прав людини оприлюднить рішення у справі Тимошенко проти України у вівторок 30 квітня.

Тимошенко оскаржила в суді її умови утримання в СІЗО і в'язниці, відсутність адекватної медичної допомоги. Крім того Тимошенко скаржилася на те, що 20 квітня її силою відправили до лікарні, незаконний арешт, порушення права на справедливий суд і наявність політичної складової у кримінальній справі.

Резолютивна частина буде оголошена президентом Суду у форматі, відкритому для публіки і преси, після документ буде оприлюднено на сайті ЄСПЛ.

"Це буде постановляюча частина рішення, оголошення якої займе не більше 10-15 хвилин", - пояснили агентству.

У прес-службі уточнили, що прямої трансляції оголошення рішення в Інтернеті не буде, але пізніше для журналістів на сайті буде розміщено відео високої якості.

Відповідаючи на питання агентства про присутність представників української держави і Тимошенко, співрозмовник агентства зазначив, що в даний час в ЄСПЛ ще немає остаточного підтвердження цього.

"Це вирішують сторони, але, швидше за все, сторони будуть присутні", - висловили припущення у прес-службі.

Крім того, в суді також уточнили, що винесене рішення не буде остаточним.

"Є можливість його оскаржити протягом трьох місяців. Воно (рішення) набуде чинності, якщо протягом трьох місяців не буде зроблено відповідний запит", - підкреслили в прес-службі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування