Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін: Рада робить все, щоб люди захотіли референдуму

Середа, 3 квітня 2013, 13:44

Нинішня Верховна Рада демонструє недержавну політику, користі від неї немає.

Таку думку озвучив глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи створення в Харкові ініціативної групи з організації всеукраїнського референдуму з реформи парламенту.

"Я сьогодні як політик, як громадянин України, спостерігаючи за тим, що відбувається у Верховній Раді, я не бачу можливості її подальшого функціонування", - зазначив він.

"Тобто, як конституційно законодавчий орган вона де-юре буде існувати, але де-факто користі від цього не буде нікому, крім депутатів, які користуються недоторканністю, отримують заробітну плату, мають гарний майданчик для піару...", - додав політик.

"Тому тут однозначно чекати завершення каденції цієї Верховної Ради, щоб обрати нових депутатів, у нас немає ні часу, ні можливості", - сказав Добкін.

Губернатор зазначив, що дізнався про таку ініціативу зі ЗМІ. Разом з тим, він вважає, що будь-яка народна ініціатива має право на життя.

"Реалізується ця ініціатива, не можу сказати. Люди скажуть. Якщо це близько людям, вони це підтримають, не тільки в Харкові. Якщо люди цього не хочуть, то цього ніхто не зможе зробити ні за вказівкою, ні під тиском... Давайте почекаємо", - зазначив він.

"Думаю, що Верховна Рада робить все можливе для того, щоб люди не тільки в Харкові, але й в інших регіонах привселюдно заявляли свою незгоду з такою недержавної політикою, яку сьогодні демонструють ті, хто сьогодні не дають працювати вищому законодавчому органу", - підкреслив він.

Як повідомлялося, громадська організація "Єдина соціальна мережа" у Харкові створила ініціативну групу з проведення референдуму з реформи парламенту.

Ініціатори пропонують для обговорення 4 питання - про розпуск Верховної Ради, про створення двопалатного парламенту, про обрання депутатів за мажоритарною системою і про позбавлення депутатів недоторканності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування