Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк намалював Януковичу 3 шляхи, як вчинити з Тимошенко

Вівторок, 30 квітня 2013, 14:03

Рішення Європейського суду щодо незаконності арешту Юлії Тимошенко - це лише перший етап до її визволення, заявляє лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Наступний етап – визнання всіх звинувачень по відношенню до Юлії Тимошенко такими, що не відповідають закону і Конституції, не відповідають жодним міжнародним нормам і взагалі здоровому глузду", - заявив він, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми очікуємо на остаточне рішення ЄСПЛ до кінця поточного року", - додав він

Щодо подальших кроків Яценюк зазначив, що ще є можливість для Януковича і провладної команди "прийняти правильне по-людськи рішення" і "поступити так само, як він поступив при звільненні Юрія Луценка".

"Друга можливість - нарешті прийняти рішення, щоб відповідно до закону про основи охорони здоров’я надати змогу Юлії Володимирівні отримати лікування за межами України, адже та операція, яку вона потребує, в Україні не може бути зроблена", - сказав він

Ще один шлях, за його словами, - ухвалення в українському парламенті законопроекту щодо декриміналізації статей №№364 і 365, за якими була незаконно засуджена Тимошенко, або законопроекту про амністію, "який не передбачає необхідності для Юлії Володимирівни писати будь-які листи і прохання, який не просто звільняє її, але й дає їй право участі в політичній діяльності".

"У Юлії Володимирівни був геніальний вислів: "справедливість є, за неї варто боротися". Справедливість дійсно є. Щоправда, не в українських судах, а в європейських", - зазначив Яценюк.

У свою чергу лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що "українська влада повинна нарешті визнати свою політичну помилку, набратися сміливості та випустити Юлію Тимошенко".

"Президент Янукович має всі важелі, щоб виправити політично вмотивований вирок у "газовій справі" і негайно звільнити Юлію Тимошенко", - сказав він, повідомляє прес-служба УДАРу.

"Це буде сигналом і для європейської спільноти про те, що Україна таки має волю для "роботи над помилками" і дійсно прагне підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді цього року", - додав Кличко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував збір далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
Усі новини...