Засідання депутатів поза Радою нелегітимні - Яценюк

Четвер, 4 квітня 2013, 11:22

Проведення засідань Верховної Ради за межами парламентської зали – неконституційне.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк парламентським журналістам у четвер, 4 квітня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Партія регіонів розпочала ситуацію "Дім-2". Колись був "Український дім", коли вони втекли з приміщення Верховної Ради. Зараз вони так само втекли з Верховної Ради, в якій Партія регіонів не має більшості", - заявив він.

За словами Яценюка, те, що в ПР немає більшості, було зрозуміло на засіданнях парламенту: "Більше 200 голосів при жодному голосуванні Партія регіонів не набирала".

"А зараз перебігли на Банкову (у комітети ВР) і там начебто проводять незрозумілі зібрання незрозумілої кількості народних депутатів України", - сказав опозиціонер.

"Те, що в них немає більшості – це їхні проблеми, і нема чого через це не давати працювати Верховній Раді. Саме тому вони не йдуть на жодну поступку як то по виборах мера (Києва), пенсійній реформі, так і по резолюції недовіри Кабінету міністрів", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що відповідно до рішення Конституційного Суду і Конституції України, засідання Верховної Ради можуть відбуватись виключно в парламентській залі.

"Вони можуть, в принципі, навіть переїхати в Межигір’я. Зібратись там чоловік 10-15, за щось голосувати, там зразу підписувати якісь незрозумілі акти. Їхня сьогоднішня акція – це прояв безсилля і слабкості", - заявив Яценюк.

Крім того, депутати фракції "Батьківщина" з посиланням на власні джерела повідомляють, що на зборах провладних депутатів, які відбуваються на Банковій, присутні лише 168 осіб, а не 244.

"Таким чином будь-які рішення, яку можуть бути ухвалені на таких зборах, будуть вважатися антиконституційними, оскільки ухвалені поза межами парламенту і недостатньою кількістю голосів", - наголошує "Батьківщина".

Як відомо, депутати від Партії регіонів та Компартії через блокування трибуни Верховної Ради проводять засідання у іншій будівлі – комітетів парламенту. За словами спікера Володимира Рибака, на них прийшло 240 депутатів більшості і 4 депутати, які вийшли з фракції "Батьківщина".

У Партії регіонів вважають, що вони можуть ухвалити рішення про те, щоб ці збори вважалися засіданням Верховної Ради і поза будівлею парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування