Рибак сказав, що ситуація у парламенті трохи нагадує йому часи Кучми

Четвер, 4 квітня 2013, 15:51

Ситуація, що склалася нині у Верховній Раді, не є ідентичною до тієї, що була у 2000-х, за часів другого президента Леоніда Кучми.

Так вважає спікер парламенту Володимир Рибак.

На питання, як він ставиться до того, що у 2002 році Конституційний суд заборонив проведення засідань Верховної Ради поза межами будинку парламенту, Рибак відповів: "У ті роки, які ви пригадуєте, діяв регламент ВР, який був внутрішнім документом. Зараз це закон України".

"І в ньому (законі) написано, що ми маємо право на проведення засідання Верховної Ради в іншому місці, але за це рішення має проголосувати більшість", - додав спікер.

На запитання "Української правди",чи нагадує йому атмосфера в залі роки Кучми і розкол, який був у Раді, Рибак відповів: "Насправді парламент і зараз розколотий. Трошки ситуація нагадує, але зараз, на відміну від 2000-х, коли вирішувалося це процедурне питання, рада вирішувала питання життя громадян".

За словами глави ВР, в парламенті є більшість, яка підтримує уряд, і ця "більшість має право на те, щоб працювати".

"А у нас сьогодні вже почалась президентська кампанія, коли з десяток кандидатів зважають, що чим гірше в країні, тим краще для них і їхнього рейтингу", - заявив Рибак.

Як відомо, парламентська більшість 4 квітня провела сесійне засідання на Банковій.

Водночас опозиція провела свої збори у сесійній залі Верховної Ради.

21 січня 2000 року в Україні з'явилося два парламенти - лівий і правий, кожен з яких претендував на легітимність. Правий складався з 240 депутатів, лівий - з 180.

На своєму засіданні в Українському домі пропрезидентська більшість ухвалила низку законів, а також відкликала старе керівництво парламенту і призначило нового спікера - Івана Плюща - і нового главу Нацбанку Володимира Стельмаха.

Пізніше президент Леонід Кучма підписав ці закони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...