Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича не відповіли, за що він отримав 2 мільйони доларів

Четвер, 4 квітня 2013, 18:51

Прес-секретар президента Дарка Чепак відмовилася коментувати, за яку книгу Віктор Янукович другий рік поспіль отримує 2 мільйони доларів гонорару.

Про це вона написала у відповідь на інформаційний запит журналіста Сергія Лещенка.

Зокрема, Чепак зазначила, що відповідь на запити не належить до її компетенції.

"З огляду на це, ваш запит переадресовано до Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації за належністю. Вам буде надано відповідь у терміни, визначені законом "Про доступ до публічної інформації", - сказано у відповіді прес-секретаря президента.

Водночас згадане Чепак управління не надало жодної інформації. "Ваш лист не може розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідає нормам Закону України "Про доступ до публічної інформації", - сказано у відповіді управління забезпечення доступу до публічної інформації.

Відповідь Чепак Лещенку
Відповідь Чепак Лещенку

Крім того, на питання щодо її думки про книги Януковича, Чепак відповіла, що вони "можуть бути цікавими в першу чергу для усіх дослідників сучасної історії України".

"Адже в них упорядковані матеріали, які відображають позицію Віктора Януковича як прем'єр-міністра, лідера опозиції, Президента щодо актуальних для розвитку України питань. Багато з них залишилися актуальними і досі як, наприклад, питання нафто-газової сфери, економічного зростання, інвестиційного клімату, національного прагматизму у побудові міжнародної політики та впровадженні європейських стандартів та інші", - написала вона у блозі УП.

"Ви можете ознайомитися з ними у бібліотеці, зокрема, Національній бібліотеці України ім.Вернадського. Ці книги переважно є збірками статей, виступів та інтерв'ю Януковича. У них аналізуються економічні та соціальні аспекти розвитку України в різні періоди", - додала Чепак.

Як відомо, згідно з інформацією прес-служби президента, у 2012 році від ТОВ "Друкарня "Новий світ" Януковичу виплачено авторську винагороду в сумі 15 мільйонів 551 тисяч гривень відповідно до умов видавничого договору, укладеного у 2011 році.

Українські письменники визнали, що ніколи не отримували подібних гонорарів за свої книжки. Зокрема, за словами письменника Андрія Куркова, гонорар у 15,5 мільйонів можна прирівняти хіба що до гонорарів Ролінг, Коельо і Джеймз.

Більше того, як з’ясувала "Українська правда", широко розрекламована книга президента Віктора Януковича "Opportunity Ukraine" виявилася плагіатом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...