В Україні уже підтопило 68 населених пунктів

П'ятниця, 5 квітня 2013, 11:21

Упродовж минулої доби річки підтопили 68 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та Києві.

Про це повідомляє Держслужба з питань надзвичайних ситуацій.

За інформацією Гідрометеорологічного центру, 5 квітня очікується поступове підвищення рівнів води у річках з подальшим затопленням низки заплав.

 

Так, на ріці Рата (Львівська область) біля міста Великі Мости спостерігається підйом рівня води до критичної відмітки. Запас складає 67 см. Прогнозується можливе підтоплення 3 населених пунктів  (місто Великі Мости, села Межиріччя та Сілець).

На річці Дунай (Одеська область) рівень води біля міста Вилкове складає 152 см (за минулу добу знизився на 3 см), початкова відмітка підтоплення прирічкових будинків – 155 см. Запас складає 88 см. Прогнозується підтоплення 24 приватних житлових будинки та присадибних ділянок.

 

На ділянці річки Дністер (Галич – Заліщики) зафіксоване підвищення рівня води на 0,5-1,0 м, місцями вихід води на заплаву.

На ділянці річки Тиса між селом Великий Бичків та містом Хуст вода піднялася на 0,4-0,6 м, а біля водпоста Вилок – на 0,8-1,3 м з виходом води на заплаву.

За інформацією "Укравтодору", проїзд  автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

 

У ДСНС відзначили, що для відкачування води на прибудинкових територіях залучили 230 рятувальників та 72 одиниці насосного обладнання. 

Фото ДСНС

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування