ЯНУКОВИЧ НАКАЗАВ НЕГАЙНО РОЗІБРАТИСЯ З ПОМИЛУВАННЯМ ЛУЦЕНКА

П'ятниця, 5 квітня 2013, 21:26

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Юрія Луценка.

Про це повідомляє пресс-служба президента .

Вона зазначила, що пунктом 27 частини першої статті 106 Конституції та частиною першою статті 87 Кримінального кодексу президент здійснює помилування стосовно індивідуально визначеної особи.

"Відповідно до положень Конституції України та Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" Уповноважений має керуватися справедливістю і власною совістю та зобов'язаний діяти незалежно, неупереджено, в інтересах людини і громадянина", - заявила Лутковська.

"Здійснюючи протягом року провадження у справі Луценка., можу констатувати таке.

За час відбування основного покарання в місцях позбавлення волі у Луценка Ю.В. неодноразово фіксувалось погіршення стану здоров'я багатьма медичними фахівцями, що призвело до необхідності оперативного хірургічного втручання", - наголосила вона.

"На сьогоднішній день стан його здоров'я потребує постійного нагляду та контролю в спеціалізованих медичних закладах, ефективно забезпечити які складно в умовах відбування покарання", - додала Лутковська.

Вона також вказує, що станом на квітень 2013 року Луценко фактично відбув більшу частину призначеного судом покарання.

"Враховуючи Вашу, шановний Вікторе Федоровичу, позицію щодо необхідності гуманізації системи відбування покарання, а також зважаючи на європейські стандарти в галузі прав людини, які передбачають забезпечення ефективної медичної допомоги особам, що утримуються в місцях позбавлення волі, прошу Вас помилувати Луценка Юрія Віталійовича та звільнити його від основного покарання на підставі статті 85 Кримінального кодексу України", - йдеться у зверненні Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Президент Янукович звернувся до Комісії при Президентові України у питаннях помилування з проханням невідкладно розглянути звернення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської та колишнього Міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...