В ЄС сподіваються, що вибіркового правосуддя в Україні більше не буде

Понеділок, 8 квітня 2013, 09:52

Керівники ЄС привітали рішення президента Віктора Януковича помилувати екс-міністрів Юрія Луценка  та Георгія Філіпчука.

Про це йдеться у заяві Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та комісар ЄС Штефана Фюле, передає УНІАН.

"Ми салютуємо тому, що президент Янукович скористався своєю прерогативою помилування у випадках колишнього міністра внутрішніх справ Луценка та колишнього міністра з питань захисту навколишнього природного середовища Філіпчука", - сказано у заяві.

"Ми вітаємо звільнення та повернення до його родини Луценка у неділю", - додали вони і заявили, що це важливий крок української влади у вирішенні питань, що викликають стурбованість стосовно вибіркового застосування правосуддя.

Вони також привітали діяльність моніторингової місії Європарламенту на чолі з колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Александром Кваснєвським в цьому контексті.

"Зараз ми очікуємо, що Україна звернеться без подальших затримок до випадку вибіркового правосуддя, що залишився, і попередить будь-яке повторення вибіркового правосуддя шляхом всебічної судової реформи, відповідно до європейських стандартів, з метою реалізувати висновки Ради закордонних справ ЄС від 10 грудня 2012 року та спільну заяву саміту Україна-ЄС від 25 лютого 2013 року", - наголосили Ештон та Фюле.

Як повідомлялося, 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі Луценка та Філіпчука.

10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, в яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту "Східного партнерства", запланованого на листопад цього року, за умови прогресу у зміні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...