Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

The New York Times переймається намірами Януковича щодо Тимошенко

Понеділок, 8 квітня 2013, 09:55

Після помилування Віктором Януковичем Юрія Луценка, наміри стосовно його найбільшого політичного конкурента Юлії Тимошенко залишаються незрозумілими.

Про це пише американське видання The New York Times.

За словами видання, звільнення Тимошенко, скоріше за все, матиме набагато більше значення. ЗМІ чітко вказує на те, що екс-прем’єр була арештована саме після приходу до влади Януковича.

The New York Times також нагадує, що арешт Тимошенко в 2011 році зірвав попередню можливіть для прийняття угоди про асоціацію ЄС.

Видання нагадало, що європейські політики часто наводять звільнення саме Тимошенко і Луценка як умов перед продовженням переговорів про асоціацію.

"В заяві про помилування не згадувалась розгорнута кампанія Європейського Союзу, яка мала на меті домогтися звільнення ув’язнених в обмін на угоду про розширені торговельні відносини, що включала в себе положення про права людини і верховенство закону", - пише видання.

Там нагадали, що угода про зону вільної торгівлі має відкрити вкрай потрібний для української економіки доступ до ринків ЄС.

Як відомо, у неділю Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування