Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники не можуть вимагати моральної компенсації за "наклеп"

Вівторок, 9 квітня 2013, 14:32

Представники влади мають право вимагати у засобів масової інформації лише спростування недостовірної інформації про себе, але не відшкодування моральної шкоди.

Про це нагадав голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко ("Батьківщина") головному редактору газети "Західне передмістя Києва" Дмитру Войцеху у відповіді.

Як відомо, мер Ірпеня Володимир Скаржинський просить Ірпіньський міськсуд стягнути з газети "Західне передмістя Києва" та депутата Ірпіньської міської ради Андрія Страховського, який дав їй інтерв'ю і нібито звів "наклеп" на мера, по 50 тисяч гривень.

Томенко нагадує, що відповідно до ч. 2 ст. 31 закону "Про інформацію", суб'єкти владних повноважень як позивачі у справах про захист честі, гідності та ділової репутації "вправі вимагати в судовому порядку лише спростування недостовірної інформації про себе і не   мають права вимагати відшкодування моральної (немайнової) шкоди".

"Це не позбавляє посадових і службових осіб права на захист честі, гідності та ділової репутації в суді", - сказано в тексті закону.

Томенко також повідомив Войцеху, що його парламентський комітет звернувся з приводу вимога мера Ірпеня до самого Скаржинського і до Ірпінського міського суду.

Томенко нагадав, що чиновники не можуть вимагати відшкодування моральної шкоди за наклеп чи недостовірне
Томенко нагадав, що чиновники не можуть вимагати відшкодування "моральної шкоди" за наклеп чи недостовірне

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: