Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко спробує повернути мандат із новими аргументами

Вівторок, 9 квітня 2013, 15:19

Сергій Власенко попросить Вищий адмінсуд переглянути справу про дострокове припинення його депутатських повноважень і позбавлення депутатського мандата.

Про це він сказав на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих фальсифікацій на виборах Верховної Ради й законності позбавлення його мандата, повідомляють "Українські новини".

"Сьогодні я подам у Вищий адміністративний суд заяву про перегляд постанови Вищого адміністративного суду від 6 березня цього року, зважаючи на нововиявлені обставини", - сказав захисник Юлії Тимошенко.

Власенко пояснив, що такими нововиявленими обставинами є те, що після припинення його повноважень і відповідного рішення суду він брав участь, не будучи депутатом і адвокатом, у судових справах, зокрема у кримінальній справі про вбивство депутата Верховної Ради 2 скликання Євгена Щербаня у 1996 році.

"Тобто відсутність у мене посвідчення адвокатського й відсутність у мене депутатського посвідчення, але моя участь у цьому судовому засіданні безперечно свідчить про те, що я не здійснював і не здійснюю адвокатської діяльності, а дію на інших правових підставах у цьому судовому засіданні", - наголосив він.

Власенко спрогнозував, що суд відмовить йому в перегляді цієї справи, але запевнив, що має намір задіяти всі можливі юридичні механізми для того, щоб продемонструвати відсутність правових підстав для позбавлення його мандата.

Крім цього, він повідомив, що у вівторок направив до Європейського суду з прав людини доповнення до матеріалів скарги у справі про позбавлення депутатського мандата.

Власенко зазначив, що з 7 травня повинна початися комунікація суду з Кабінетом міністрів.

Між тим, депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков звинуватив фракцію Партії регіонів у зриві засідань тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих фальсифікацій на виборах ВР-2012 і законності позбавлення Власенка мандата.

За його словами, через відсутність на засіданні ТСК депутатів від Партії регіонів і Компартії, включених до складу цієї комісії, кворуму для його проведення немає.

"Я втретє констатую, що ми не маємо кворуму на цьому засіданні, тобто ми бачимо, що представники партії влади бойкотують засідання тимчасової слідчої комісії", - сказав Аваков.

Він зазначив, що раніше комісія направила запити, зокрема до Центральної виборчої комісії, голові парламенту, - і отримала відповіді на ці запити.

Аваков сказав, що комісія може розглянути отриману інформацію й зробити висновки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: