Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Олександр Тимошенко просить Януковича звільнити його дружину

Середа, 1 травня 2013, 15:33

Чоловік екс-прем’єра Олександр Тимошенко вважає за необхідне притягнути до відповідальності усіх посадових осіб, причетних до політичних переслідувань в Україні. 

Про це йдеться в його заяві, переданій Радіо "Свобода".

"Визнання Європою незаконного і політичного мотивів арешту Юлії Тимошенко – це також визнання незаконного переслідування членів її уряду, таких, як Луценка, Данилишина, Пилипчука, Макаренка, Діденка та інших. Всі, хто розпочав ці переслідування, повинні бути найсерйозніше покарані й відповісти за законом", - заявив Олександр Тимошенко.
 
Він закликав президента Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко.
 
"У ці великі дні перед Пасхою закликаю президента Віктора Януковича і волаю до його Богопошани і свідомості, які, можливо, ще залишились, не гаючись звільнити Юлію Тимошенко, дати їй свободу і, можливо, покаятись за вчинені гріхи", - мовиться у заяві.
 
Олександр Тимошенко також вимагає, щоб Юлія Тимошенко невідкладно отримала медичне лікування на волі.

"Вона повинна бути повністю реабілітована і приступити до активної діяльності з порятунку України від чинного окупаційного режиму", - переконаний чоловік засудженої екс-прем’єра, який зараз живе у Чехії, яка надала йому політичний притулок.

"Я вдячний усьому світові за підтримку нашої боротьби проти режиму Януковича і підтримку моєї дружини Юлії Тимошенко. Особливо вдячний суддям Європейського суду з прав людини, які одностайно ухвалили рішення і закликали до встановлення справедливості", - додав Олександр Тимошенко.

У свою чергу, його донька Євгенія Тимошенко висловила подяку всім громадянам України, громадським діячам та представникам церков, які звернулися до Януковича з клопотаннями про звільнення Юлії Тимошенко.

"Зрозуміло, більшість громадян знають, що в українських судах немає сенсу шукати справедливості, тому ми будемо продовжувати нашу боротьбу – юридичну, законну – там, де наші докази приймаються повністю і справедливість можна знайти", - наголосила вона.

За увесь час перебування Юлії Тимошенко у в'язниці Януковичу було направлено понад 100 різних клопотань про помилування екс-прем'єра, зазначає сайт Тимошенко.

30 квітня Європейський суд із прав людини визнав необґрунтованим і незаконним досудове утримання під вартою Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування