Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"УДАРівця" таки зареєстрували кандидатом у мери Василькова

П'ятниця, 10 травня 2013, 22:30

У п'ятницю – останній день реєстрації кандидатів на посаду мера Василькова, комісія таки зареєструвала "УДАРівця" Сергія Сабова єдиним кандидатом від опозиції.

Про це "Українській правді" повідомив сам Сабов після засідання комісії у п’ятницю.

"Було надано лист з відділу юстиції, який підтвердив повноваження Куватова (як голови місцевого осередку). Одноголосно члени комісії і підтримали, і я був зареєстрований кандидатом", - зазначив він.

Як відомо, раніше комісія відмовилась його реєструвати, оскільки на реєстрацію було подано документи іншого кандидата – Ольги Змаєвої, суб’єктом висування якого нібито був "УДАР".

Змаєва у лютому разом з кількома іншими "ударівцями" була виключена з партії за голосування в унісон з Партією регіонів.

Сабов розповів Українській правді, що відділ юстиції, який мав зареєструвати зміни у керівництві партії, відмовлявся приймати відповідні документи.

"Згідно з законодавством, я повинен повідомити управління юстиції про зміни в місцевому осередку партії. Це повідомлення ми зробили після того, як у нас відбулися збори. Але на жаль, там перший, другий, третій раз і четвертий, коли я намагався у встановленому законом порядку віддати ці документи, у мене їх просто не приймали", - заявив Сабов.

Він додав, що лише після того, як у пресі зчинився скандал і було направлено документи замовним листом, "все таки юстиція прийняла ці документи і надали повідомлення до ТВК".

Сабов також повідомив, що збирається запропонувати усім зареєстрованим кандидатам підписати документ про ведення чесної виборчої агітації та відмову від брудних технологій.

Загалом на вибори мера зареєстровані щонайменше 13 кандидатів. Від Партії регіонів  зареєстрований Володимир Сабадаш, близький до губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка.

Від КПУ зареєстрований Станіслав Пашкевич, від СПУ за посадою мера йде депутат райради, та адвокат Миколи Мельниченка – Микола Неділько.

Як відомо, вибори мера Василькова відбудуться 2 червня.

Призначення виборів у Василькові стало каменем спотикання в роботі парламенту, оскільки депутати від більшості не підтримали з першого разу проведення виборів.

Однак після ультиматуму опозиції не голосувати за призначення виборів у інших містах, більшість призначила вибори на 2 червня.

Як відомо, Васильків входить до 94 "проблемного" округу, де опозиціонер Віктор Романюк боровся за мандат з Тетяною Засухою. ЦВК не змогла встановити результати виборів у цьому окрузі, тут мають бути призначені перевибори до ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...