Держсекретар США сподівається, що переслідування Тимошенко припиниться

Субота, 11 травня 2013, 09:52

Держсекретар США Джон Керрі розраховує, що влада України припинить переслідування деяких людей, зокрема, Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, повідомляє сайт Держдепу.

"Я сподіваюся, що одною тем, про яку ми будемо говорити сьогодні, є робота з європейською спільнотою для того, щоб виконати умови, щоб мати можливість підписати угоду про асоціацію, яка, сподіваємося, відбудеться найближчим часом", - сказав держсекретар.

"Ми особливо занепокоєні і сподіваємося, що лідери будуть працювати над деякими з найбільш складних питань, зокрема, сподіваюся на закінчення переслідування деяких людей, зокрема, колишнього прем'єр-міністра Тимошенко", - зазначив Керрі.

"Але в цілому, у нас є дуже сильні і зростаючі стосунки, і ми високо цінуємо керівництво України як нинішнього голови ОБСЄ", - додав він.

Як відомо, Європейський суд з прав людини встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом – про що оголосив 30 квітня.

Водночас ЄСПЛ більшістю голосів встановив, що порушення щодо ст. 3 (заборона на тортури) Європейської конвенції з прав людини не було.

В України є три місяці для подання апеляції – протягом цього часу рішення ЄСПЛ не вважається законним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування