Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори в Пакистані: два вибухи, п'ятеро загиблих

Субота, 11 травня 2013, 15:06

П'ять чоловік загинули в результаті вибуху в портовому місті Карачі на півдні Пакистану, де в суботу почалися вибори в нижню палату парламенту.

Як повідомляє Agence France-Presse, бомба вибухнула поряд з машиною кандидата в депутати від Народної національної партії (ННП).

В результаті вибуху поранення отримали більше 36 осіб, деякі з них знаходяться в критичному стані.

При цьому сам політик, на якого було скоєно замах, в результаті інциденту не постраждав. Ще один вибух незабаром після початку виборів стався в місті Пешавар. Там, за попередніми даними, постраждали вісім людей. Подробиці про подію поки не надходили.

Раніше, в середині квітня, в долині Сват підірвали машину лідера регіонального відділення ННП Мукаррама Шаха. Чоловік загинув на місці. Крім того, ще два подібні замахи були вчинені на партійних діячів на північному заході Пакистану, проте вони вижили.

Народна національна партія є однією з трьох політичних сил Пакистану, які виступають за більш активну боротьбу з рухом "Талібан". Крім ННП до них відносяться Пакистанська народна партія і Об'єднаний народний рух.

У свою чергу представники "Талібану" незадовго до виборів виступили з погрозами на адресу цих партій і закликали населення країни не брати участь у їх мітингах в цілях власної безпеки. Бойовики також заявили про намір зірвати вибори за допомогою терактів.

За даними Associated Press, всього в передвиборний період у різних терактах загинули близько 130 осіб.

У Пакистані 11 травня почалися перші в історії країни демократичні вибори. Очікується, що на виборчі дільниці прийдуть десятки мільйонів чоловік.

Фаворитом вважається очолювана колишнім прем'єр-міністром країни Навазом Шаріфом фракція Пакистанської мусульманської ліги (ПМЛ-Н), якій закидають співпрацю з ісламістськими угрупованнями. Головним конкурентом ПМЛ-Н є світська партія Імрана Хана.

Lenta.ru

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування