На Запоріжжі мер очолив банду рекетирів

Понеділок, 13 травня 2013, 10:01

У одному із міст Запорізької області мер і його заступники організували систему поборів з підприємців, що займалися пасажирськими перевезеннями.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба ГУБОЗ Міністерства внутрішніх справ.

"Учасники організованої злочинної групи на чолі з мером міста організували систему поборів з підприємців, що займалися пасажирськими перевезеннями, і за рахунок хабарів збагатилися на 1,5 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування завершено.

Як з’ясувалось до угрупування увійшли міський глава, два його заступники, начальник одного із секторів виконавчого комітету міської ради, а також директор комунального підприємства.

Зловмисники створили такі умови, за яких керівники підприємств, які здійснюють перевезення автобусними маршрутами, повинні були сплачувати обов’язкові "грошові внески". 

Щомісячна плата з одного транспортного засобу упродовж 2011-2012 років становила від 340 до 800 гривень. Ціна при цьому залежала від прибутку, який приносив маршрут. 

Спільники увесь час намагалися маскувати свою злочинну діяльність. Вони постійно змінювали способи одержання хабарів – це могло бути як перерахування грошових коштів під виглядом благодійних внесків на розвиток міста, або сплата за роботи, які фактично не здійснювалися.

Учасникам ОЗГ інкримінують скоєння 13 кримінальних правопорушень, серед яких одержання хабарів, перевищення влади або службових повноважень, службове підроблення та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

У той же час "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що правоохоронні органи Запорізької області підозрюють міського голову Мелітополя Сергія Вальтера у низці злочинів, зокрема, організації злочинної схеми отримання "мзди" з мелітопольських підприємців-пасажироперевізників.

Рішенням Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя 8 лютого Вальтер був відсторонений від посади мера на час проведення слідства.

24 квітня прокуратура області направила до Мелітопольського міськсуду обвинувальний акт щодо п'яти високопосадовців, учасників ОЗГ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News