Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожем'якіна, Ляшка і Хомутинніка назвали найбільшими законоробами

Вівторок, 14 травня 2013, 11:58

За підсумками квітня 2013 року українські парламентарі напрацювали 405 законопроектів та постанов.

Про це йдеться в звіті громадської мережі "Опора".

Найбільше цікавили депутатів теми економіки, фінансів та господарства (107 ініціатив, або 26,42 % від усіх); правоохоронна система, правосуддя та боротьба з корупцією (86 ініціатив, або 21,23 %); соціальні проблеми та стандарти (60 ініціатив, або 14,81 %).

Інфографіка Опори
Інфографіка "Опори"

Найменше уваги нардепи приділили обороні, безпеці і зовнішній політиці – на менш ніж 1 % у квітні, зрештою, як і в попередні місяці.

Депутати від ВО "Батьківщина" в квітні зареєстрували 131 законодавчу ініціативу.

У квітні депутати фракції Партії регіонів зареєстрували 120 проектів законів та постанов. Третина з цих документів – проекти постанов, що пропонують підтримати, повернути на доопрацювання чи скасувати якийсь із законопроектів поданих раніше. Найбільше законодавці бажають скасувати законопроекти, що спрямовані на надання пільг різним верствам чи орієнтовані на соціальні поліпшення.

Інфографіка Опори
Інфографіка "Опори"

Фракція "УДАР" у квітні зареєструвала 24 законодавчі ініціативи, з них – 14 законопроектів та 10 проектів постанов. Це найвищий показник законодавчої ефективності депутатів від початку їхньої каденції у Верховній Раді.

У квітні депутати Комуністичної партії України зареєстрували у Верховній Раді 14 законодавчих ініціатив, з них лише один проект закону, а решта – проекти постанов.

 

У квітні депутати фракції "Свобода" зареєстрували в парламенті 21 проект нормативно-правових актів – 14 законопроектів і 7 проектів постанов.

У квітні 2013 року позафракційні депутати самостійно, без залучення представників фракцій, зареєстрували 27 законопроектів та постанов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування