Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Опозиція змінює маршрут акції в Києві й піде проти мітингу "регіоналів"

Четвер, 16 травня 2013, 09:02

Представники опозиційних партій збираються змінити плани проведення акції "Вставай, Україна!", яка відбудеться 18 травня в Києві.

Про це пише Комерсант-Україна.

Якщо раніше опозиціонери й активісти Партії регіонів, що планують провести в цей день антифашистський марш, могли перетнутися тільки в одній точці — на Європейській площі, то тепер маршрути опонентів можуть пройти таким чином, що вони вирушать назустріч один одному.

Плани опозиції, пов'язані з ходою 18 травня в Києві, змінилися в середу.

Раніше передбачалося, що мітинг у рамках кампанії "Вставай, Україна!" почнеться на Європейській площі, після чого опозиція направиться убік Софійської площі, де хода мала завершитися. Тепер же в маршруті з'явилися нові пункти: адміністрація президента й Верховна рада.

"Ми зрозуміли, що просто йти на Софійську площу - це програш, який викличе критику учасників мітингу. Тому ми вирішили змінити маршрут і піти до адміністрації президента й Верховної ради, а вже звідти на Софійську площу", - заявив співрозмовник видання в партії "Батьківщина". 

Раніше стало відомо, що в суботу представники Партії регіонів планують провести в цей день антифашистський марш "У Європу без фашистів".

Колона антифашистів мала підійти на Європейську площу близько 12.00 години, де на той час опозиціонери планували почати свій мітинг.

Тепер маршрути опозиціонерів і антифашистів проляжуть назустріч один одному по вулиці Грушевського.

"Остаточне рішення ( про зміну маршруту) поки не прийняте, ми подивимося по ситуації. Впевнений, що там буде хаос, тому що назустріч нам підуть учасники так званого антифашистського мітингу, які, природно, не захочуть іти на Європейську площу, а спробують заблокувати територію біля Верховної ради",— вважає інше джерело в "Батьківщині". 

Представники громадської організації "Спільна справа" уже повідомили, що спробують зробити акцію безстроковою.

У Партії регіонів до планів опозиції поставилися негативно.

"Це провокація, спрямована на те, щоб перетнутися з нашим мітингом і влаштувати якісь деструктивні й аморальні дії. Ми подумаємо, як забезпечити безпеку учасників антифашистського маршу",— сказала депутат Олена Бондаренко. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування