Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Києва раптом стало важко доїхати. Януковича просять розібратися

Субота, 18 травня 2013, 04:01

У Вінниці перестали продавати квитки на дешеві поїзди до Києва.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав координатор "Вінницької правозахисної групи" Дмитро Гройсман.

"Друзі стверджують, що в касах вінницького вокзалу на дешеві електропоїзди, які вирушають 18 травня рано-вранці в Київ з Вінниці просто не продають, при цьому касири нібито стверджують, що це прямо пов’язано з мітингом опозиції", - написав Гройсман.

Він також оприлюднив відео, на якому видно, що спроби купити квитки онлайн на сайті "Укрзалізниці" виявляються невдалими.

"Як бачите, купити дешеві квитки на електрички просто нереально при сотнях вільних місць. Дорогі купейні квитки – у продажу наявні", - додав Гройсман.

Водночас депутат від "Удару" Сергій Каплін звернувся до президента Віктора Януковича "з приводу необхідності вжити невідкладних заходів по недопущенню порушення конституційних прав громадян на свободу мирних зібрань".

"17 травня 2013 року приміський потяг Полтава-Гребінка №6361 на час відправлення об 11 годині скасовано, потяг Полтава-Гребінка № 6331 на час відправлення о 20-05 йде тільки до ст. Лубни", - йдеться в заяві народного депутата.

"Квитки наявні лише на потяги "Хюндай" Донецьк-Київ по 222,88 грн. та Харків-Київ по 343,15 грн. В зв’язку з цим, 25 громадян із міста Полтави не можуть реалізувати свої законні права на мирне зібрання та на мирний протест, оскільки не можуть дістатися до Києва для участі в акції "Вставай, Україно!", - підкреслив Каплін.

Як повідомлялося, більше 15 пасажирських поїздів, які з різних регіонів України їдуть до Києва, зупинені.

Окрім того, за повідомленням "Інтерфакс-Україна", правоохоронці зупинили автобус, в якому 16 активістів та депутатів"Фронту змін" їхали до Києва на акцію опозиції.

Згідно з повідомленням ДАІ Дніпропетровщини, причина затримки – відсутність документів на перевезення пасажирів. Автомобіль відправили на штрафний майданчик, активістів – повернули в Дніпропетровськ.

Також у прес-службі "Батьківщини" заявили, що водії автобусів, які везли жителів Межгірського району Закарпатської області до Києва на акцію "Вставай, Україно!", відмовилися від перевезення після "розмови" з ДАІ.

Як відомо, 18 травня в Києві заплановано фінальний мітинг всеукраїнської акції "Вставай, Україно!", ініційованої опозиційними фракціями "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода". Акція стартувала 14 березня.

Цього самого дня в Києві відбудеться ініційований Партією регіонів антифашистський марш "В Європу без фашистів".

18 травня в Києві також відбудуться Дні Європи в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування