Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ОПОЗИЦІЙНІ ПАРТІЇ ДОМОВИЛИСЬ ПРО СПІВПРАЦЮ НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА

Субота, 18 травня 2013, 13:58

"Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" домовилися підтримати єдиного кандидата в президенти у другому турі за збереження нинішньої виборчої системи.

Про це йдеться в декларації, яку зачитав на мітингу голова політради Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

Водночас вони зобов’язалися висунути єдиного кандидата в першому турі, якщо влада "протисне" перехід до обрання президента в один тур.

 

Декларацію на мітингу в суботу підписали лідери фракцій "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "УДАР" Віталій Кличко, "Свобода" Олег Тягнибок.

Перед цим вона була одноголосно підтримана учасниками мітингу.

Згідно з документом, три опозиційні сили координуватимуть свої дії на всіх етапах президентської кампанії.

Вони також дадуть спільну оцінку й жорстко протидіятимуть тим кандидатам у президенти, які, "прикриваючись опозиційністю", братимуть участь у виборах з метою розпорошити голоси опозиційно налаштованих виборців.

 

Проти диктатури, за європейський вибір

Декларація про координацію дій у боротьбі з режимом Януковича

Об’єднана опозиція "Батьківщина", партія УДАР та Всеукраїнське об’єднання "Свобода" 18 травня 2013 року, в День Європи, в присутності десятків тисяч співвітчизників, які зібралися підтримати ідею вступу України до Європейського Союзу і підписання Угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, беруть на себе зобов’язання єдиною командою перемогти антиукраїнський кримінально-мафіозний режим так званої "Сім’ї" Януковича на чергових чи дострокових виборах глави держави.

"Батьківщина", УДАР та "Свобода" діятимуть разом на всіх етапах боротьби з диктатурою, в тому числі і під час виборів президента. Ми будемо узгоджувати дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення. Тільки узгоджені дії всіх опозиційних сил дають шанс перемогти таке зло як чинний режим.  

При збереженні існуючого порядку обрання президента кожна з трьох політичних сил підтримає того кандидата від цих сил, який вийде до другого туру, і кожна працюватиме на його перемогу з повною віддачею та тотальною мобілізацією власних ресурсів, навіть якщо такий кандидат і належатиме до іншої політичної сили.  

Якщо режим Януковича у властивий йому спосіб протисне перехід до обрання президента в один тур, "Батьківщина", УДАР та "Свобода" визначать єдиного кандидата вже в першому турі.

"Батьківщина", УДАР та "Свобода" постійно координуватимуть стратегію та тактику передвиборчої кампанії, вноситимуть до них оперативні технологічні корективи у відповідності з мінливою політичною ситуацією.

"Батьківщина", УДАР та "Свобода" дадуть спільну оцінку й жорстко протидіятимуть тим кандидатам у Президенти, які, прикриваючись опозиційністю, братимуть участь у виборах з метою розпорошити на догоду Януковичу голоси опозиційно налаштованих виборців.

Разом борючись з режимом за політичні, економічні та соціальні права громадян, "Батьківщина", УДАР та "Свобода" спільно діятимуть в парламенті та поза ним.

Єдність опозиційних сил є головною запорукою перемоги над Януковичем, повернення України на європейський шлях демократичного, економічного та соціального розвитку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування