Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про побиття журналістів перекваліфікують – нардеп

Субота, 18 травня 2013, 22:02

Кримінальне провадження щодо побиття журналістки Ольги Сніцарчук буде перекваліфіковано на 171 статтю Кримінального кодексу – перешкоджання журналістській діяльності.

Про це повідомив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко на своїй сторінці в Twitter із посиланням на інформацію від заступника начальника слідчого управління Києва.

"Добилися перекваліфікації справи про побиття Сніцарчук - 171 стаття (перешкоджання журн діяльності)! Інформація від заст слідч упр Києва", - написав він.

Також, за його словами, депутати домовилися, що у фотографа Влада Соделя приймуть заяву про його побиття. "Він також має отримати статус потерпілого", - зазначив Шевченко.

За його словами, тепер треба добитися швидкого покарання міліціонерів за бездіяльність при побитті журналістів, а також "за фокуси з БТР".

Разом з тим, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Лекарь запевнив народних депутатів, що розслідування побиття Сніцарчук перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Як повідомляє прес-служба МВС, Лекарь зустрівся з народними депутатами Андрієм Шевченком, Олесем Донієм та Андрієм Іллєнком. 

"Розслідування злочинів, вчинених проти журналістів перебуває на особливому контролі в МВС. А що стосується можливої бездіяльності працівників міліції під час цього конфлікту, ми обов’язково проведемо за цим фактом ретельну перевірку", - наголосив заступник міністра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: