Рада почне пленарний тиждень зі звіту Захарченка

Понеділок, 20 травня 2013, 21:28

Пленарне засідання Верховної Ради у вівторок розпочнеться із заслуховування звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з приводу побиття журналістів під час мітингу 18 травня.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту на 21 травня.

Раніше журналістка 5 каналу Ольга Сніцарчук, яка постраждала під час масової акції, на своїй Facebook-сторінці повідомила про те, що глава МВС зустрінеться з нею у другу половину дня вівторка.

Вона також попросила співробітника приймальні МВС, який запросив на зустріч, взяти із собою до Захарченка своїх колег-журналістів.

В ефірі 5 каналу, розповідаючи про бійку, Сніцарчук зазначила: "Я була трошки шокована (тим, що міліція не прийшла на допомогу їй та іншому постраждалому журналісту Владу Соделю), тому, що я вже зняла бейдж, а на Владові був бейдж, і на ньому великими літерами було написано "Преса".

"А наскільки я знаю, у нас люблять проводити круглі столи, а на одному з останніх роздавали міліціонерам і показували журналістам якийсь такий примірник довідника, в якому йдеться про те, як потрібно поводитися з журналістами міліціонерам під час масових заходів. Це все не працює. Я не знаю, для кого всі ці довідки пишуться. Для якихось відмазок", - додала журналістка.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування