Бойовик "Румун"-Тітушко вирішив виправдатися: журналістка сама впала

Вівторок, 21 травня 2013, 11:17

Бойовик Вадим "Румун"-Тітушко заявляє, що був найнятий на стороні опозиції й не бив журналістку Ольгу Сніцарчук, а захищав її.

Про це він сказав у відео, яке виклав в інтернет із припискою "це моя правда раптом мене заарештує міліція, або ще щосье трапиться".

"Не дуже давно я потрапив у ситуацію, у якій мене вже обізвали бандитом і іншими речами… Я спортсмен, а нині спорт в Україні мало оплачується або взагалі не оплачуваний, і спортсмени шукають як заробити гроші", - почав свою розповідь він.

"Я підробляю в охоронах різних, на таких от мітингах. 17 травня подзвонив товариш і запропонував годинну роботу за певну плату - 250 гривень - на 18 число. 18 числа я приїхав у Київ, зідзвонився зі своїм товаришем, він мене направив на Європейську площу, показав, що треба робити, який хід роботи. Наше завдання було стояти на стороні опозиціонерів, дивитися за громадським порядком", - запевняє Тітушко.

"Коли колона вирушила убік Хрещатика на Житомирську площу (очевидно, він мав на увазі Софійську площу або Житомирську вулицю - УП), ми залишилися на Європейській площі буквально хвилин 20, не більше, а потім слідом рушили, прикриваючи хвости, щоб ніяких набігів з боку "регіонів" не було", - сказав він.

"Прийшли ми на Житомирську площу, і побачили неприємну картину – там метрів 20-30 ми побачили багато опозиціонерів. Ми думали, що це наші люди, яких ми кілька хвилин тому захищали. Але в нашу сторону полетіли пляшки, каміння. У мого товариша потрапила каменюка, у грудину, полетіли палки, вогнегасники, люди були озвірілі", - сказав він.

"Нас почали провокувати різні люди, журналісти, було дуже багато журналістів, які обзивали нас некоректними словами, люди в масках, які на нас кидалися, обзиваючи нас фашистами",  - сказав він.

"Мене обвинувачують у побитті жінки-журналістки, Олени (Ольги - УП) Сніцарчук. Такого не було, я вас запевняю. Стояла просто жінка, махала переді мною телефоном, знімала, а я людина непублічна, я не люблю, коли мене знімають. Я попросив, що не треба", - розповів Тітушко.

"Я дівчину як би… я її взагалі не бив. Я просто рукою відштовхнув так, щоб не було ніяких зайвих рухів, ніякого побиття не було, ні її, ні її товариша. Я особисто сам бачив, як ця панянка просто спіткнулася й упала. Ми із хлопцями як би підбігли, обступили її, щоб її маса людей не затоптала", - переконує бойовик.

"Я нормальний звичайний адекватний хлопець із простої родини, я нормально виховувався, щоб підняти руку на жінку – ну це остання справа. У мене не те виховання, щоб ударити жінку, щоб я хоч раз її вдарив, ну як годиться вдарити – хлопці мене зрозуміють – я не знаю, мінімум у неї був би синець. Чому в неї його немає?" – обурився він.

Як відомо, 18 травня група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобалося молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У результаті інциденту в Сніцарчук була розбита губа, за її словами, її били по голові й у живіт, але так, щоб слідів не залишилося.

У понеділок газета, близька до віце-прем'єра Сергію Арбузова "Взгляд" уже опублікувала "виправдувальний" матеріал, де говорилося, що Тітушка найняли опозиціонери.

"Українська правда" й інші журналісти серед нападаючих пізнаали тих, хто раніше брали участь в рейдерському захопленні будинку вчительки Ніни Москаленко і на виборах до ВР.

До того ж журналісти зібрали докази того, що молодики, які охороняли підходи до майданчиків, де відбувався мітинг Партії регіонів, і ті, що били журналістів – ті самі особи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування