Спортсмен із групи Вадіка Румуна: Регіонали нас жорстко підставили

Вівторок, 21 травня 2013, 15:43

Молодиків, які влаштували бійку під час мітингу 18 травня, найняла Партія регіонів.

Про це Тиждень.ua розповів один зі спортсменів, що заробляють на життя участю у політичних акціях та рейдерських захопленнях.

"Ця бійка трапилась спонтанно. Ніхто не збирався битись, нас про це не попереджали! Повір, ми працюємо не вперше, і ніколи таких несподіванок не було. Іноді ми могли поштовхатись з опонентами, зробити шоу для замовника, щоб він подивився. А це було несподівано і по-справжньому…", - розповів хлопець свою версію.

"До другої години дня ми, як і домовлялись, охороняли сцену на так званому антифашистському мітингу. Дивились, щоб ніхто не ліз до виступаючих, щоб пляшки не кидали… Потім нам сказали йти у готель "Інтерконтіненталь" аби отримати гроші. Біля готелю були свободівці. Почалась бійка. Не знаю, хто почав її і чому - я стояв у середині натовпу. Це було вкрай несподівано. Половина наших почали тікати, ніхто не збирався вступати в конфлікт, ніхто не розумів, що відбувається. Думаю, регіонали нас дуже жорстко підставили", - додав він.

На прохання прокоментувати заяву Вадіка Румуна, що його найняла опозиція, хлопець відповів:

"Його заява - робота організаторів, замовників від Партії регіонів. Думаю, зрештою вони "відмажуть" Румуна, і вже пообіцяли йому це. Умовний термін дадуть. Максимум трохи посидить - доки триватиме галас у ЗМІ…".

Хлопець також зізнався, що був у складі групи спортсменів, що працювали на 223 окрузі на боці представника від влади Віктора Пилипишина.

"223 округ - це зовсім інша історія. Там я працював з людьми, які найняли нас для створення такої собі масовки. Люди були конкретно від Партії регіонів, її члени. Але ніхто з нас не підписувався на серйозні бійки - провокаціями ми мали відволікати увагу націоналістів під час можливого підтасування голосів", - сказав він.

За словами хлопця, вони працюють під прикриттям міліції. "З міліцією домовляються депутати, які роблять замовлення. Але так, вона нас прикриває", - сказав він.

Крім того, за словами спортсмена, його колеги брали участь у рейдерській атаці на будинок київської вчительки Ніни Москаленко, яку замовляла Партія регіонів.

"Особисто мене там не було, але так, всюди одні й ті ж люди. Їм сказали - вони зробили".

"Хоча, існує певна ієрархія. Якщо щось відбувається у Києві - скажімо, регіонали платять за те, щоб забрати у Ніни Москаленко будинок - викликають спортсменів, приміром, з Білої Церкви. Якщо УДАР має бізнесові інтереси у Білій Церкві - приміром, заплатив щоб забрати якийсь готель - викликають хлопців з іншого міста. Де живеш - там, вибачте, не среш. Загалом це дуже велика піраміда. Але київські хлопці у Києві працюють хіба що в охороні - як ми планували цієї суботи", - додав він.

При цьому хлопець заявив, що їхніми послугами користується не лише Партія регіонів.

"Коли нас винаймають, то до початку ситуації ніхто не знає, куди всі поїдуть. Нам кажуть, яка кількість людей необхідна, озвучують суму. Яку? Буває більше, буває менше. 18 травня платили $50 за роботу до другої дня", - сказав він.

"У нас є один організатор, який працює з усіма акціями - саме він телефонує комусь з нас.

Але маю сказати, що кінцевий замовник - це не тільки Партія регіонів. Це і УДАР, і "Батьківщина". Подивись відео з мітингів регіоналів, а потім відео з мітингів опозиційних партій, крім, хіба що, ВО "Свобода". І ти побачиш одних і тих самих людей - нас. Всі пацани, які брали участь у бійці цієї суботи, колись працювали і на опозицію. Наша робота, звісно, не прапором махати. Найчастіше ми працюємо в охороні, стежимо за порядком на акціях", - додав він.

Хлопець заявив, що змушений брати участь в мітингам, тому що спортсменам не платять гроші.

"Мені кажуть: "Ти матір продав, життя продав, страну продав…" Неприємно. Ніхто нічого не продавав. Всі ми професійні спортсмени, багато працюємо, професійно десь виступаємо. І я займаюсь спортом не рік, не два - 15 років. Спорт - це моє життя. Але спортсмени нікому не потрібні у нашій країні. Нам їсти нічого", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...