Лише 183 депутати оприлюднили декларації

Вівторок, 21 травня 2013, 15:46

У відкритих джерелах доступні декларації лише 183 народних депутатів.

Про це йдеться в повідомленні руху "Чесно".

Решта 261 народний обранець не опублікував, а також не надав свою декларацію у відповідь на звернення "Чесно".

Згідно вимог законодавства депутати мали подати декларації до Апарату Верховної Ради до 1 квітня. Протягом 30 днів після подання декларації мали бути опубліковані в офіційних виданнях парламенту.

Інфографіка Чесно
Інфографіка "Чесно"

"Рух "Чесно" виявив лише 153 декларації, що були оприлюднені у встановлений законом строк. Ще 30 декларацій з’явилися у відкритих джерелах після 1 травня", - повідомили в русі.

За інформаціє руху, найкраще виконали норми законодавства депутати від "УДАРу" - у відкритих джерелах є декларації усіх 42 депутатів.

Також дані про свої статки відкрили: 62 депутати з фракції ВО "Батьківщина" (65% від кількості членів партії), 35 "регіоналів" (17% від кількості членів партії), 26 "свободівців" (72% від кількості членів фракції) та 16 з 32 позафракційних депутатів.

Найменше декларацій відкрили нардепи фракція Компартії – лише 2 депутатів розкрили дані про своє майно (6% від кількості членів фракції).

Лідери 3-х опозиційних фракцій опублікували свої декларації у відкритих джерелах.

Декларації Олександра Єфремова (Партія Регіонів) та Петра Симоненка (КПУ) станом на 17 травня рух не виявив.

Взагалі на звернення ЧЕСНО з вимогою оприлюднити декларацію, яке було надіслано персонально кожному парламентарю 10 квітня, відповіли лише 70 народних депутатів.

7 народних депутатів відмовилися надати декларацію у відповідь на звернення руху, серед них: "регіонали" - Юрій Воропаєв, Іван Фурсін, Ігор Шаров та Володимир Дудка; Ярослав Федорчук з "Батьківщини"; "свободівець" Євген Мельник та комуніст Сергій Гордієнко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування