Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна очікує співдоповідачів ПАРЄ в червні

Вівторок, 21 травня 2013, 21:27

Україну знову відвідають співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Маріетта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс.

Про це заявив голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Іван Попеску, повідомляє Тиждень.ua.

"Передбачалося, що в першій половині червня Україну відвідають Репс і Пурбе-Лундін. Крім Києва вони хотіли б також відвідати Одесу. Зараз у нас немає конкретної дати, ведуться переговори, оскільки ті дати, які запропонували від Ради Європи, збігаються з пленарними засіданнями Верховної Ради і зараз по лінії протоколу визначається, коли відбудеться цей візит", - сказав Попеску.

Він зазначив, що в нинішньому році вже відбулося чотири візити представників ПАРЄ до України.

Попеску також заявив, що Україна вийшла на фінішну пряму щодо виконання своїх зобов'язань, узятих ще в 1995 році при вступі до РЄ. Він нагадав, що всього Україна повинна була виконати 12 зобов'язань.

"І сьогодні нам залишилося прийняти закон" Про прокуратуру ". Також необхідно довести до кінця судову реформу", - зазначив парламентарій.

Як відомо, 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, в яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту "Східного партнерства", запланованого на листопад 2013 року, за умови прогресу у зміні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування