Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович доручив розширити повноваження регіональної влади

П'ятниця, 24 травня 2013, 13:13

Президент Віктор Янукович підписав указ щодо розширення повноважень місцевих органів влади.

Як повідомляє прес-служба президента, указ "Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території" підписано у п’ятницю.

Згідно з указом, Янукович доручає Кабінету міністрів підготувати та подати у тримісячний строк для внесення президентом на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до деяких законів.

Документом слід передбачити, зокрема, визначення механізму передачі місцевим державним адміністраціям повноважень органів виконавчої влади вищого рівня, у тому числі повноважень територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади; удосконалення механізму взаємодії центральних органів виконавчої влади з місцевими державними адміністраціями.

Також Кабмін має затвердити у двомісячний строк порядок координації головами місцевих державних адміністрацій діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, забезпечення сприяння їм у виконанні покладених на ці органи завдань.

Міністрам, іншим керівникам центральних органів виконавчої влади президент доручає затверджувати плани роботи таких територіальних органів; надавати місцевим державним адміністраціям інформацію, необхідну для здійснення покладеного на них державного контролю; забезпечити виконання розпоряджень голів місцевих державних адміністрацій; погоджувати призначення на посади, звільнення з посад стосовно керівників у територіальних органах центральних органів виконавчої влади з головами обласних державних адміністрацій.

Також указ містить ряд доручень місцевим органам державної влади.

"Президент неодноразово наголошував на тому, що значна кількість питань, які зараз сконцентровані на рівні центральних органів влади, мають вирішуватися не в Києві, а на місцях", - нагадує прес-служба.

Вона зазначає, що указ спрямований на реалізацію у повному обсязі статей 118 та 119 Конституції, що визначають повноваження та відповідальність місцевих державних адміністрацій.

"Посилюючи роль місцевих державних адміністрацій, президент попереджає голів місцевих державних адміністрацій про персональну відповідальність за забезпечення належного здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади в областях і районах, містах Києві та Севастополі", - йдеться також у повідомленні.

"Президент у межах своїх повноважень врегулював дуже гостре, наболіле питання прогалин у законодавстві у сфері відносин центральних та регіональних органів влади", - стверджують у прес-службі.

Вирішення цих питань дозволить значно підвищити ефективність реалізації програм розвитку кожного регіону, допоможе місцевим органам влади більш якісно, з урахуванням специфіки кожного регіону, планувати свою роботу та здійснювати державну політику, йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування