Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободівці", що запізнилися на гей-парад, приписали собі розгон "шабашу збоченців"

Субота, 25 травня 2013, 18:18

Завдяки тому, що на вулиці міста вийшли сотні небайдужих киян, серед яких - багато представників ВО "Свобода", аби зупинити проведення шабашу збоченців, захід таки не відбувся.

Про це у суботу заявили в прес-службі ВО "Свобода".

"Про ініціативу провести у столиці України так званий "гей-парад" було відомо давно, однак ані місце, ані час його проведення не були відомі. Тому близько трьох сотень киян зібралися з самого ранку на майдані Незалежності, очікуючи на інформацію про місце проведення цього скандального заходу", - йдеться у заяві "Свободи".

Близько 10:00 надійшло повідомлення, що сексуальні збоченці зібралися біля кіностудії Довженка, тож активісти рушили туди.

"Керували колоною свободівці Андрій Іллєнко та Юрій Левченко. Однак вже на місці стало відомо, що збоченці втекли незадовго до прибуття націоналістів. На місці "свободівці" застали лише декілька сотень міліціянтів", - заявили у "Свободі".

На думку нардепа Андрія Іллєнко, такий результат теж можна вважати перемогою.

"Адже через небайдужість українців "гей-парад" так і не відбувся, що і було метою націоналістів", - підкреслив Іллєнко.

Як відомо, зранку близько 50 людей провели Парад рівності. Охорону порядку забезпечували близько тисячі міліціонерів. Через 20 хвилин після початку парад завершився. Міліція затримала близько 10 осіб, які намагалися вирвати плакати в учасників параду.

Через півгодини після закінчення гей-параду на місце його проведення прибули близько 200 прихильників ВО "Свобода" під керівництвом Іллєнка.

Депутат розповів, що націоналісти не знали, де проводитиметься парад, тому прийшли запізно. За словами свободівця, націоналісти мали намір перевірити, чи всі учасники параду розійшлися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...