Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Таджикистані заблокували YouTube через весілля сина президента

Неділя, 26 травня 2013, 10:53

Служба зв'язку при уряді Таджикистану розпорядилася заблокувати доступ до відеохостингу YouTube, де минулого тижня був розміщений запис з весілля сина президента республіки.

Про блокування YouTube "Інтерфаксу" повідомили в суботу представники компаній-провайдерів країни.

"Ми отримали письмове розпорядження служби зв'язку, і нам довелося закрити доступ до сайту YouTube", - сказав керівник однієї з компаній-провайдерів.

Служба зв'язку традиційно не коментує своє рішення.

"На наші запити, в яких ми попросили розкрити причину закриття доступу до YouTube керівники Служби зв'язку відповідати відмовляються", - поскаржився голова Асоціації інтернет-провайдерів Таджикистану Асоміддін Атоєв.

За його словами, деякі провайдери також за розпорядженням відомства закрили доступ до сайту Toptj.com, який збирає новини та аналітичні матеріали про Таджикистан з усіх новинних сайтів, у тому числі опозиційно налаштованих.

Тиждень тому в YouTube була опублікована програма опозиційного центральноазіатського телеканалу "К+", яку вів опозиційний таджицький журналіст, який живе за межами республіки, Дододжон Атовуллоєв. У програмі були показані кадри з весілля сина президента Таджикистану Емомалі Рахмона - Рустама Емомалі. Атовуллоєв піддав критиці пишність весілля.

У Таджикистані Служба зв'язку останні два роки регулярно закриває доступ до неугодних сайтів, до числа яких у різний час потрапляли соцмережа Facebook, російські новинні портали і ряд інших сайтів.

Інтернет-користувачі республіки, однак, активно діляться способами обходу цих заборон, а закриті сайти одразу стають найпопулярнішими серед жителів республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування