Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Заява Тимошенко - політичний хід заради правильного результату

Четвер, 30 травня 2013, 12:26

Депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков вважає, що заява екс-прем'єра Юлії Тимошенко, щодо єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах, є політичним ходом.

На його думку, цей хід має спонукати до певних дій, передає Інтерфакс-Україна.

"Юля зробила хід, якого від неї не очікували, він полягає в тому, що вона виступила проти концепції єдиного кандидата. Це політичний хід, який спонукає і противників, і союзників до певних дій, які дадуть справді правильний результат", - сказав Аваков.

Депутат вважає, що Тимошенко повернулася до активної політичної роботи й у своїй статті запропонувала іншу конструкцію дій.

Він додав, що екс-прем'єр, висловивши свою позицію в статті, дбала про національний інтерес, і запропонована нею конструкція "зумовить не роз'єднання, а зовсім новий якісний рівень об'єднання опозиції".

У свою чергу депутат Микола Томенко вважає, що за сьогоднішніх обставин так званий народний праймеріз кандидата у президенти від опозиції є найбільш реалістичним сценарієм, передає прес-служба депутата.

"Процедура вибору, хто із всіх кандидатів є найвідповідальнішим, найефективнішим та найпопулярнішим, на сьогодні реально не погоджена. Тому найкраще єдиного кандидата від опозиції визначить суспільство, а не політбюро чи оточення озвучених кандидатів у президенти", – вважає Микола Томенко.

Тому, на його думку, найбільш виправданою у такій ситуації є ідея так званого народного праймерізу, "коли в першому турі суспільство визначить найпопулярнішого кандидата у президенти від опозиції, який зайде у другий тур, а там вже всі інші кандидати повинні чітко і системно забезпечити йому перемогу у виборах 2015 року".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: