Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко образився, що США назвала Україну головним порушником прав

Вівторок, 7 травня 2013, 11:27

Визнання України одним з основних порушників прав інтелектуальної власності в світі не відображає реального стану справ у цій сфері.

Про це заявив віце-прем'єр Костянтин Грищенко, коментуючи рішення Офісу торгового представника з питань захисту прав інтелектуальної власності США, згідно з яким Україна очолила "Список 301" - список країн, що не забезпечують охорону інтелектуальної власності.

"Такий статус не відображає реального стану справ у цій сфері і не враховує зусиль української влади, спрямованих на вдосконалення законодавчої бази та правозастосовчої практики в питаннях інтелектуальної власності", - зазначив Грищенко.

Він уточнив, що "дієвий захист прав інтелектуальної власності в Україні стає все більш важливим фактором забезпечення сприятливих умов для розвитку в країні інноваційної економіки та розвитку вітчизняної галузі інформаційних технологій".

"Дане питання знаходиться під особистим контролем президента Віктора Януковича, який всіляко підтримує збільшення частки високотехнологічних виробництв у загальній структурі національної економіки", - додав віце-прем'єр.

У Кабміні також уточнили, що з початку поточного року уряд почав легалізацію програмного забезпечення на комп'ютерах в органах виконавчої влади, виділивши на ці цілі у державному бюджеті 100 мільйонів гривень.

Крім того, правоохоронні органи спільно з Держслужбою інтелектуальної власності з початку року конфіскували в 5 разів більше контрафактних оптичних носіїв, ніж за весь попередній рік.

Також у квітні закрито два великих інтернет-ресурси, які використовувалися для поширення неліцензійного відео- та аудіо-контенту.

"Не викликає заперечень, що в напрямку посилення захисту прав інтелектуальної власності в Україні ще необхідно досить багато зробити. І в цій справі ми розраховуємо на підтримку наших американських та інших іноземних партнерів. Рішення Офісу торговельного представника США не сприяє такому співробітництву", - уточнив Грищенко.

"Незважаючи на це український уряд продовжить приймати енергійні кроки щодо зміцнення поваги до прав інтелектуальної власності в нашій державі і домагатиметься, щоб вже через 6 місяців, як це передбачено американським законодавством, статус України в рамках "Списку 301" був переглянутий", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування