Кличко впевнений, що влада не допустить київських виборів цього року

Субота, 1 червня 2013, 13:38

Лідер "Удару" Віталій Кличко переконаний, що Партія регіонів заблокує призначення виборів мера Києва на 2013 рік.

Про це він заявив в коментарі "Дзеркалу тижня. Україна" щодо рішення Конституційного Суду про проведення чергових виборів мера Києва і Київради в 2015 році.

"Та зрозумійте: влада не хоче ніяких виборів! І рішення КСУ - заборонний знак. На це і був розрахунок. І перші заяви регіоналів це підтверджують. Вони грають у чергові вибори і призначать їх на 2015 рік Крапка", - вважає Кличко.

"Чергові, позачергові - все це відмовки, за якими всі намагаються заховати смисл. А смисл в тому, що змінити ситуацію і провести демократичні вибори в столиці можна тільки шляхом зміни влади в країні", - сказав він.

За словами Кличка, "Удар" продовжуватиме відстоювати вибори в столиці, при цьому чітко усвідомлюючи, що вирішити проблему - це значить змінити владу.

"Подаючи в черговий раз законопроекти про дату виборів, які вже були неодноразово подані, ми в черговий раз нарвемося на мобілізацію Партією регіонів голосів, які заблокують вирішення цього питання", - вважає він.

У той же час, позафракційний нардеп Петро Порошенко вважає, що рішення КС не має відношення до виборів київського міського голови.

"Повноваження Леоніда Черновецького припинені достроково, і, відповідно, вибори в Києві - це позачергові вибори, а рішення КС регулює питання про проведення чергових виборів. Саме тому перенесення виборів у Києві на 2015 р. буде суперечити і цьому рішенню Конституційного суду", - вважає Порошенко.

"Вибори в Києві повинні бути в цьому році. Крапка. Що стосується виборів до Київради, то Конституційний суд виписав рішення так, що майже не залишив жодних шансів змінити депутатський корпус", - зазначив нардеп.

На його думку, у зв'язку з цим країну очікують "оглушливі наслідки".

"І ті, хто диктував, і ті, хто підписував це рішення, ще не раз пошкодують про це. Я не хочу лякати, але розмови про липові каштани і розбиті дороги в Києві будуть виглядати блідо на тлі того, що рішення Київради - нелегітимні, і жоден розсудливий інвестор не захоче мати з нами справу. Як при цьому будуть вирішуватися питання приватизації, інвестицій, боргів і так далі - питання до авторів проекту "Вибори Київради-2015", - сказав він.

Порошенко вважає, що виконавці і організатори "цього правового шабашу" не усвідомлюють реальних наслідків даного прецеденту не тільки для Києва, а й для всієї країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування