У Раді оскаржать рішення суду по мандатах Балоги й Домбровського

Четвер, 13 червня 2013, 09:53

У Верховній Раді планують оскаржити рішення Окружного адміністративного суду щодо позбавлення мандатів Павла Балоги й Олександра Домбровського.

Про це заявив представник Верховної Ради в суді Анатолій Селіванов газеті "Комерсант Україна", коментуючи рішення цього суду за позовом Юрія Кармазіна.

"Ми негайно подаємо апеляцію й будемо домагатися скасування незаконного, неправосудного рішення", - заявив він.

Юрист наголосив, що рішення Вищого адміністративного суду, у невиконанні якого звинуватили спікера Володимира Рибака, було адресовано ЦВК, а не Верховній Раді.

"Ми не були учасниками провадження у справі Балоги й Домбровського! Нас не залучили третьою стороною, і рішення ВАС нам навіть не спрямовувалося. Як Володимир Рибак міг його виконати чи не виконати?", - здивувався Селіванов.

У ході 8-годинного судового засідання представники парламенту тричі безрезультатно намагалися заявити відвід судді Ігорю Іщуку.

"Мені так і не вдалося з'ясувати, чому пан Кармазін є позивачем – він же не перебуває у жодних правових відносинах із головою Верховної Ради. Суд не може розглядати такі справи, коли приходять люди з вулиці й говорять: "Я хочу зобов'язати Раду діяти так, як я сказав", - сказав Селіванов. 

А Домбровський вважає, що рішення суду по депутатству його і Балоги було "замовленим".

"Рішення Окружного адмінсуду стосується всіх народних депутатів. Тепер кожного члена парламенту можна позбавити депутатського мандата. Я не знаю, хто замовник, можу тільки здогадуватися, але назву ініціаторів цього рішення, коли прийде час", - заявив він виданню.

Як відомо, 8 лютого 2013 року Вищий адміністративний суд України визнав неможливим установити результати виборів у двох округах - №11 (Вінницька область) і №71 (Закарпатська область), попри те, що ЦВК визнав обраними в цих округах і зареєстрував народними депутатами відповідно Олександра Домбровського й Павла Балогу, після чого вони прийняли присягу.

Окружний адмінсуд Києва 11 червня зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення в депутатів Олександра Домбровського й Павла Балоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News