Яценюк каже, що з "Батьківщиною" вже назавжди. "Фронт змін" ліквідовують

П'ятниця, 14 червня 2013, 18:28

З’їзд "Фронту змін" одностайно ухвалив рішення про об’єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до ВО "Батьківщина".

Про таке рішення, ухвалене ввечері 14 червня, повідомила пресс-служба "Батьківщини".

Відповідно до заяви, мета об'єднання – "формування найпотужнішої демократичної партії для відновлення демократії та справедливості в Україні".

Окрім того, згідно з рішенням з’їзду, з метою об’єднання "Фронту змін" та ВО "Батьківщина" депутати місцевих рад усіх рівнів від "Фронту змін" вступають до лав "Батьківщини", одночасно припинивши існування фракцій "Фронт Змін".

Після завершення з’їзду голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив: "Політична партія "Фронт змін" одностайно прийняла рішення про об’єднання з ВО "Батьківщина" і припинення діяльності "Фронту змін". Тому що ми повинні бути чесні: якщо ми об’єднались, то це означає, що ми об’єднались назавжди".

Він підкреслив, що це вперше в історії України: "Жодного разу політичні партії не входили юридично в склад нового об’єднання. Нам це вдалось зробити".

"Це перший неймовірно потужний сигнал до формування, наймогутнішої демократичної сили в країні. І це, звичайно, перший етап. Далі будуть наступні", - заявив Яценюк.

За його словами, наступний етап після з’їзду – робота з обласними організаціями: "Ми будемо формувати керівні органи на місцях".

Як відомо, урочистий об’єднавчий з’їзд партій об’єднаної опозиції відбудеться у суботу, 15 червня, об 11 годині на Михайлівській площі столиці.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування