Міліція "відбілила" мера Одеси

Неділя, 16 червня 2013, 16:35

Слідчим управлінням міліції в Одеській області розпочато кримінальні провадження та проводиться досудове розслідування за повідомленнями про зловживання владою чи службовим становищем осіб Одеського міськвиконкому та мера Одеси Олексія Костусєва.

Однак про підозру йому не повідомлялося. Про це йдеться у заяві облуправління МВС, повідомляє прес-служба відомства.

Так, правоохоронці підкреслюють: згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, проведення досудового розслідування у відношенні особи починається з повідомлення їй про підозру.

"До органів внутрішніх справ області з різних джерел надходили ряд повідомлень про зловживання владою або службовим становищем та неправомірні дії посадових осіб Одеського міськвиконкому, в тому числі міського голови Костусєва О.О.", - нагадали в МВС.

"За даними повідомленнями слідчим управлінням в Одеській області розпочаті кримінальні провадження та проводиться досудове розслідування, про підозру нікому не повідомлялось", - зазначили правоохоронці.

"Повідомлення про підозру посадовій особі, яка обіймає посаду міського голови, не відноситься до компетенції органів внутрішніх справ", - підкреслили в МВС.

Раніше, зазначили в міліції, у ряді Одеських ЗМІ пройшла інформація про те, що правоохоронними органами розпочате кримінальне провадження відносно Одеського міського голови Олексія Костусєва.

Як відомо, раніше депутати Ярослав Гінка, Андрій Парубій та Руслан Марцінків поцікавилися у Генпрокуратури, що відомство думає з приводу дивного везіння міського голови, який двічі ставав спадкоємцем людей, не пов'язаних з ним родинними узами.

Главу міськради підозрюють в ухиленні від сплати податків (ст. 212 КК).

Якщо міліції вдасться довести провину Костусєва в оформленні частини свого досить великого достатку на підставних осіб, йому "світять" великий штраф і дострокова відставка з посади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News