Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліціонер каже, що Сніцарчук сама попросила її побити і розхитувала бойову машину

Вівторок, 18 червня 2013, 21:58

Журналістка 5 каналу Ольга Сніцарчук, яку побили під час мітингів у Києві 18 травня, сумнівається у доцільності відвідування засідань ТСК з приводу розслідування подій того дня.

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

"Із висловлювань "регіонали", яка входить у комітет з питань свободи слова і ТСК з розслідування інциденту 18 травня, я зрозуміла, що їй ментально ближчі судимі люди, ніж журналісти ("Румун" – умовно судимий, один із його поплічників – тричі судимий)", - заявила Сніцарчук.

"Я в жодному разі не претендую на ментальну близькість з цією пані. Але слухати "наживо" на засіданнях ТСК її сентенції - у мене не вистачає часу і натхнення", - сказала вона.

"Я не знаю, як вчинити з відвідуваннями ТСК. З одного боку, за створення такої комісії виступали непогані люди. А з іншого – жодна ТСК у раді, якщо я не помиляюся, не може похвалитися якимись адекватними і справді важливими висновками", - вважає журналістка.

"Зрештою, більшість часу конкретно у цій ТСК однак присвячують питанню БРДМу, якого я, на щастя, того дня не бачила, лише опісля – у відеозаписах. А то б – упевнена – мені б приписали і цей броньовичок. Чому упевнена? Тому що ознайомлена з матеріалами справи", - каже вона.

"Серед 200 свідчень міліціонерів "під копірку" - знайшовся один винятковий, який засвідчив, що саме я… розхитувала!.. БРДМ! і ще й … просила! … міліціонерів! ..побити! .. мене! Я ще не відійшла від усвідомлення, що можу однією лівою розкидати кількадесят боксерів, а, виявляється, уже хтось "бачив" як "хитаю" бойову махіну. Припрошуючи міліцію до бою", - обурилась Сніцарчук.

"Приймати участь у цьому всьому маразмі і апогеї маячні – нема жодного бажання", - каже вона.

"Недостатньо доказів". "Недостатні синці". А я узагалі не вважаю, що у начебто мирний час у начебто мирній країні у когось узагалі мають з’являтися синці і ссадна. У моєму випадку, мовою судмедексперта - легкі тілесні ушкодження", - заявила вона.

"І я щиро не розумію, навіщо мені ходити на ТСК, куди приводять свідчити тролів, тих самих, які, наприклад, насвідчують брехню для неймовірних розслідувань на державному каналі - і, до речі, пишаються створенням у Фейсбуці групи захисту Тітушка", - сказала Сніцарчук.

"Я не беруся судити людей за підробіток тролями, за симпатії і приналежність до фан-клубів. Я в принципі не беруся судити. На це є суд. Перше засідання якого буде уже у найближчу п’ятницю. Але будь-яке його рішення мене не здивує", - підсумувала вона.

Як відомо, 18 травня, під час мітингу опозиції у столиці невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. 

Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

Шевченківське райуправління міліції у зв'язку з подіями 18 травня у центрі Києва розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України "хуліганство" та ч. 1 ст.171 КК "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування