Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протести у Бразилії увінчалися першим успіхом: зниженням цін

Середа, 19 червня 2013, 10:54

Мери столиць семи штатів Бразилії у вівторок оголосили про зниження цін на проїзд в автобусах, через підвищення яких у країні почалися протести.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

У понеділок акції проти підвищення цін на проїзд у громадському транспорті та великих витрат на проведення Кубка Конфедерацій з футболу пройшли в 11 містах, у тому числі і в столиці країни - місті Бразиліа. На вулиці вийшли понад 220 тисяч осіб.

Приводом для протестів, що почалися 13 червня, стало підвищення цін на проїзд в автобусі і метро на 20 сентаво (приблизно три рубля). Бразильці також незадоволені недостатнім фінансуванням сфер освіти та охорони здоров'я, а також необгрунтованими витратами на проведення в країні Чемпіонату світу з футболу в 2014 році.

У вівторок мери міст Порту Алегрі, Ресіфі, Жоао Пессоа, Манаус, Куйаба і Вікторія оголосили про негайне зниження тарифів на проїзд.

В даний час в Сан-Паулу проходить шостий день маніфестацій. У центрі міста зібралося більше 50 тисяч людей, частина з яких намагається захопити мерію.

У Ріо-де-Жанейро також тривають протести. Для запобігання заворушень у місті працюють 1,2 тисячі поліцейських.

Найсерйозніші зіткнення з поліцією відбулися раніше в Сан-Паулу, де для розгону маніфестантів, що влаштовують заворушення, була підтягнута бронетехніка, вертольоти, кавалерія і загони особливого призначення - всього близько 900 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування