Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки не зізнаються, чи розслідують відеодокази фальсифікацій на виборах

Середа, 19 червня 2013, 11:10

Генпрокуратра відмовилась надати інформацію, чи було відкрито кримінальне провадження за заявою п’ятьох учасників в організації фальсифікацій на виборах у Василькові.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на інформаційний запит "Української правди" про долю  заяви про злочин під час виборів у Василькові, поданої 6 червня 2012 року Гусаком С.С, Савчуком Ю.О, Шрамом Р.В, Школьним В.А, Гуліним І.Л.

 
 

Ці молоді люди на відео підтвердили, що їх наймав родич голови Васильківської виборчої комісії Наталі Маркової.

Генпрокуратура відмовилась надати інформацію про те, чи було занесено справу до єдиного реєстру досудових розслідувань, чи розпочате кримінальне провадження щодо зазначеного у заяві члена дільничної комісії і родича Маркової Михайла Пєкіна.

Свою відмову у ГПУ мотивували тим, що "запитувана інформація не є публічною, оскільки стосується розгляду заяви інших осіб", а інформація про занесення до Єдиного реєстру виборів "є інформацією з обмеженим доступом".

Між тим, як повідомив адвокат цих п’яти осіб Микола Неділько, "заява з Генпрокуратури адресована до Прокуратури Київської області, а та, в свою чергу, переадресувала її до Прокуратури Васильківського району Київської області, ну а остання її направила до Васильківського МВ ГУ МВС України в Київській області"

"Там вона і залишиться... навіки", - додав він.

"Я стверджую, що розслідування не ведеться. Принаймні немає доказів, які б доводили протилежне. За законом мало надійти повідомлення, про те, що заява внесена до Єдиного реєстру, чи ні. Але такого повідомлення не було", - сказав він.

Крім того, він заявив, що за законом справа має бути занесена до реєстру досудових розслідувань протягом доби з дня подачі заяви. Заява була подана 6 червня.

"Станом на вчора - занесена не була", - додав Неділько.

Як відомо, штаб одного з кандидатів в мери Василькова Валерія Поповича заявляє про викриття спроби фальсифікації виборів, організованої сином і племінником голови ТВК Василькова Наталі Маркової.

Відповідні відеодокази та свідчення молодих людей, які були нібито найняті сином Маркової, були оприлюднені на судовому засіданні Київського окружного адміністративного суду за позовом Поповича.

Крім того, відповідна заява була подана до Генеральної прокуратури і зареєстрована 6 червня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: