Громадськість скликає владу і опозицію сісти за стіл заради євроінтеграції

Четвер, 20 червня 2013, 10:32

Громадські діячі, історики, експерти, активісти заявили про ініціативу започаткування національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

Перший етап Круглого столу відбудеться вже у червні.

Як наслідок, буде створено робочу групу, яка працюватиме як з владою, так і з опозицією.

Метою цієї групи буде встановлення порядку денного для постійно діючого круглого столу, який має напрацювати План дій для всіх політичних суб'єктів, спрямований на виконання вітчизняних зобов'язань у рамках можливого підписання Угоди про асоціацію між Україну та ЄС.

Серед ініціаторів цього процесу: почесний Президент НаУКМА В.Брюховецький, громадсько-політичний діяч С.Бондарчук, професор УКУ Я.Грицак, редактор "Історичної правди" В.Кіпіані, експерт Корпорації "Гардарика" К. Матвієнко, професор, правник В.Мусіяка.

Також круглий стіл організовують громадсько-політичний діяч української діаспори (Австралія) С.Романів, президент університету "Україна" О. Таланчук, політолог, активіст О.Кривдик, співкоординатор руху "Ми-європейці" Євген Іхельзон та громадський активіст А.Левус.

Головне завдання Круглого столу - зупинити політичні спекуляції довкола теми євроінтеграції.

На думку ініціаторів, на даний момент є серйозна загроза зриву підписання Угоди про асоціацію.

"Останні події навколо зустрічі представників опозиції з президентом Віктором Януковичем свідчать, що політики потребують посередництва громадськості для того, щоб вийти з політичного тупику", - уточнили організатори.

Національний Круглий стіл буде відслідковувати євроінтеграційний процес, давати рекомендації та створювати простір для публічних дискусій усіх сторін політичного процесу. Його робота буде прозорою та відкритою для участі усіх зацікавлених та відповідальних суб'єктів громадсько-політичного життя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування