Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко хоче нових правил для референдуму і виборів

Четвер, 20 червня 2013, 11:01

Голова фракції партії УДАР у Верховній Раді Віталій Кличко виступає за внесення змін до Конституції виключно парламентом.

Про це він сказав на круглому столі у предстванитстві Єврокомісії, присвяченому обговоренню реформування виборчої системи, передають Українські новини.

Кличко наголосив, що Верховна Рада України має невідкладно ухвалити новий закон про референдум, оскільки Венеціанська комісія підтвердила недопустимість усунення парламенту від процедури референдуму

"Верховна Рада має прийняти новий закон про референдум. Він не має передбачати процедуру змін в обхід парламенту", - сказав Кличко.

При цьому він також зазначив, що за допомогою референдуму не повинна здійснюється маніпуляція суспільною думкою.

"Необхідно прийняти виборчий кодекс. Він має передбачати єдині правила для виборів, а також проводитися за пропорційними й відкритими списками", - сказав Кличко.

Крім того він вважає, що вибори в проблемних одномандатних мажоритарних округах треба провести восени, а не в серпні, щоб уникнути фальсифікацій і низької явки виборців.

Як повідомляло агентство, європейська комісія "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") вважає, що прийняття змін до Конституції на референдумі може нашкодити конституційній стабільності й законності в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: